Yrittäjänä Raaseporissa voit hyödyntää muun muassa kaupungin tarjoamat palvelut ja osallistua yrittäjäyhdistyksien järjestämiin tapahtumiin.

Yrittäjät ja uuden yrityksen perustamista suunnittelevat voivat kääntyä Novago Yrityskehitys Oy:n puoleen saadakseen luottamuksellista ja maksutonta asiantuntijapalvelua. Lisätietoja täältä www.novago.fi.


Novago auttanut perustamaan Länsi-Uudellemaalle 122 uutta yritystä syyskuun 2016 loppuun mennessä (2.11.2016)

Novago Yrityskehitys Oy:n uusyritysneuvonnassa kävi ajanjaksolla tammi-syyskuu 259 uutta asiakasta keskustelemassa liikeideastaan yritysneuvojan kanssa.
Yhteensä asiakaskontakteja, joissa asiakkaalle annettiin neuvontaa, oli ajanjaksolla 584.
Uusia yrityksiä Länsi-Uudellemaalle perustettiin Novagon avulla syyskuun loppuun mennessä 122, ja ne sisälsivät 136 uutta työpaikkaa.
Vuonna 2015 samalla ajanjaksolla perustetiin 125 uutta yritystä.

Novagolla marraskuussa Ryhdynkö yrittäjäksi tapahtumia
Novago Yrityskehitys Oy tarjoaa maksutonta neuvontapalvelua kaikille yrittäjäksi aikoville. Henkilökohtaisen neuvonnan lisäksi Novago järjestää ympäri vuotta maksuttomia tilaisuuksia aloittaville yrittäjille, joissa sen asiakkaat kertovat yrityksen perustamisesta ja asiantuntijakumppanit avaavat yrittäjyyden osa-alueita.

Marraskuussa Novago järjestää Ryhdynkö yrittäjäksi -tapahtuman Lohjalla 10.11.2016 ja Raaseporissa Borde jag starta eget -tapahtuman 17.11.2016. Lisää tietoa näistä iltatapahtumista löytyy Novagon nettisivuilta. Täältä tulee myös löytymään ensi vuoden tapahtumat ennen joulukuuta.
Ajanvaraus Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 019 369 1865.

Lue koko lehdistötiedote täältä.


Yhteistyöohjelma Raaseporin elinkeinoelämän edistämiseksi (päivitetty 03/2015) löytyy täältä.


Länsi-Uudenmaan suhdannekysely 2014. Länsi-Uudeltamaalta mukana oli kaikkiaan 184 yritystä.Lue lisää täältä.


Yrityksille suunnattuja EU-rahoituspalveluita nyt Novagon kautta

Uusi EU:n ohjelmakausi mahdollistaa sen, että yksittäiset yritykset voivat hakea EU rahoitusta. Hakemiseen tosin vaaditaan hyvää englanninkielen taitoa sekä kärsivällisyyttä. Novagolta usea neuvonantaja on tutustunut EU-rahoituspalveluihin. 

Yritysten vaihtoehdot EU-tukeen ovat mm:

COSME on EU pienten ja keskisuurten yritysten kilpailukykyä tukeva ohjelma jonka kautta yritykset voivat hakea riskirahoitusta kasvu- ja laajentumisvaiheessa. Lisätietoa: http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/cosme/index_en.htm

Luova Eurooppa yhdistää nykyiset Kulttuuri-, Media- ja Media Mundus -ohjelmat saman katto-ohjelman alle. Ohjelmaan tullaan perustamaan kulttuuri - ja media-alan toimijoille yhteinen lainainstrumentti, joka tarkoittaa sitä, että luovan alan pienet ja keskisuuret yritykset voivat hakea pankista Luova Eurooppa takuuta lainoilleen. Tämä lainantakausväline tulee käyttöön vuonna 2016. Lisätietoa: http://ec.europa.eu/culture/creative-europe/index_en.htm

Horizon 2020 rahoitustuki pk-yrityksille tukee innovatiivisia pk-yrityksiä joilla on selkeä kunnianhimo kaupallistaa tuote, kasvaa ja kansainvälistyä. Hakeminen on tehty helpommaksi ja ensimmäinen haku nimeltään Vaihe 1 koskee rahoitusta selvittää ja arvioida innovaation teknisiä ominaisuuksia ja kaupallista potentiaalia. Kyseessä on 50 000 euron kertakorvaus kuudelle kuukaudelle joka kattaa 70 prosenttia kuluista (yrityksellä tulee siis olla 30 prosenttia kuluista omasta takaa).  Mikäli vaiheessa 1 valmisteltu selvitys saa hyväksynnän EU:lta, yritys voi hakea rahoitusvaihetta 2, joka on selkeän liiketoimintasuunnitelmaan mukaan toteutettu innovaation vaihe protosta markkinoille. Tämänkin rahoitus on 70 prosenttista, mutta se voi olla 0,5-2,5 miljoonaa euroa 1-2 vuoden jaksolle.

Lisätietoa: https://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en/h2020-section/sme-instrument tai http://ec.europa.eu/research/sme-techweb/pdf/sme_brochure.pdf

EEN, eli Enterprise Europe Network tarjoaa maksuttomia kansainvälistymispalveluita pk-yrityksille. Neuvonta sisältää mm. sopivan EU-rahoitusohjelman löytämisen, lainsäädännön ja IPR:n, yhteistyökumppaniverkoston jossa yli 10 000 yritystä hakee yritysyhteistyökumppania Suomesta. EEN:n sivut ovat myös suomeksi.

Lisätietoa: http://www.yrityssuomi.fi/web/enterprise-europe-network 

Like it? Share it!