Onnela tarjoaa muistihäiriöisille tehostettua palveluasumista. Onnela sijaitsee Pohjassa. Asukkaat tulevat koko Raaseporin alueelta. Onnelassa on 16 paikkaa.

 

 

 

Tavoitteemme

Haluamme suoda asukkaille mahdollisuuden kokea parhaan mahdollisen elämänlaadun turvallisessa ja kodinomaisessa ympäristössä. Pyrimme tavoitteeseen kohtelemalla asukkaita kunnioittavasti ja tarjoamalla heille yksilöllistä hoitoa.

Meille on erittäin tärkeää, että asukkaat kykenevät säilyttämään toimintakykynsä. Haluamme tarjota asiakkaillemme arjen joka vastaa heidän toivomuksia ja tarpeita. 


Toimintamme

Asukkaamme asuvat yhden hengen huoneissa. He sisustavat huoneensa omilla huonekaluilla  yhdessä omaistensa kanssa. Onnelan asukkaat käyttävät omia vaatteita.

Onnelassa luonto on aina lähellä, kävelyretket, tai oleskelu terassilla kuuluvatkin usein päivän
ohjelmaan.

Yhdistykset ja vapaaehtoiset järjestävät bingoa, viihdyttävät ääneen lukemisella ja laulavat yhdessä asukkaiden kanssa. Suomen- ja ruotsinkielinen seurakunta vierailee täällä säännöllisesti. 

Meillä on myös tapana viettää eri merkkipäiviä, kuten juhannusta, itsenäisyyspäivää, joulua ja pääsiäistä yhdessä omaisten kanssa.

Lääkäripalvelut ostetaan Doctagonilta, ja lääkäri vierailee meillä joka 3 kuukausi. Lääkärinkierto käydään puhelimitse kerran viikossa. Lisäksi voimme konsultoida lääkäriä puhelimitse vuorokauden ympäri.

 
Omaiset

Omaisena sinä olet tärkein lenkki hoidon onnistumisen kannalta. Olemme kiitollisia, jos kerrot meille kokemuksistasi, jotta voisimme tarjota omaisellesi entistä parempaa hoitoa ja hoivaa.

Omaiset ovat aina tervetulleita meille. Henkilökunnan ja omaisten välinen säännöllinen kanssakäyminen on tärkeää ja näitä suhteita haluamme vaalia kaikin tavoin.

 


Hoitomaksu

Asukkaat maksavat huoneestaan vuokran. Lisäksi he maksavat ruoka-, pyykinpesu-, ja hoitomaksun.

Asukkaat maksavat myös omat lääkkeensä ja käyttötavaransa.

Asukkaat voivat hakea hoitoavustusta ja vuokratukea KELA:lta

 


Puhelin:

019-289 3320 vuorokauden ympäri

019-289 3349 sairaanhoitaja arkisin klo 7-15

019- 289 3313 asumisyksikönpäällikkö

 


Osoite:

Onnela

Pohjantie 3 F-H
10420 Pohjankuru

Like it? Share it!