Raaseporissa vammainen henkilö voi hakea tukihenkilöä. Vammaispalvelun tukihenkilötoiminta kohdistuu ensi kädessä sellaisille vaikeasti vammaisille tai kehitysvammaisille nuorille, jotka asuvat kotona ja tarvitsevat erityistä tukea sosiaalisen toimintakyvyn ja osallisuuden ylläpitämisessä. Tukihenkilötoiminta on niin kutsuttu määrärahoihin sidottu tukimuoto, joka ei kuulu subjektiivisiin oikeuksiin. Asiakkaalle voidaan myöntää tukihenkilö, kun asiakkaalla on kyky suunnitella omia aktiviteettejä.

Tukihenkilötoiminnassa on kyse kanssakäymisestä ja yhdessä olosta tukihenkilön ja tukea tarvitsevan välillä. Tukihenkilötoiminta tarjoaa tukea tuentarvitsijan vapaa-aikana ja mahdollistaa osallistumisen erilaisiin aktiviteetteihin kodin ulkopuolella. Myönnettyjen tapaamisten määrä per kuukausi voi olla 1–4 kotona asuvalle henkilölle ja 1–2 tapaamista asumispalvelussa asuvalle.

 

Asiakas tai asiakkaan perhe voi ehdottaa jotain tiettyä henkilöä tukihenkilöksi. Tukihenkilön tulee olla 16-votta täyttänyt ja sitoutua niihin tavoitteisiin, joista yhdessä on sovittu. Kaupunki laati tukihenkilöiden kanssa toimeksiantosopimuksen. Toteutuneista tapaamisista/tunneista maksetaan korvaus ja mahdollinen kulukorvaus tukihenkilön tilille.

Jos olet kiinnostunut toimimaan tukihenkilönä, täytä alla oleva lomake. Jos sinulla on kysymyksiä tai haluat lisätietoa kunnan tukihenkilötoiminnasta, voit soittaa meille maanantaina, keskiviikkona-perjantaina klo 9–10 puh. 019 289 2240 tai 019 289 2285 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

Tästä löydät hakemuksen tukihenkilöstä:

doc Toivon tukihenkilöä

Tästä löydät hakemuksen toimia tukihenkilönä:

doc Hakemus: Toimia tukihenkilönä

 

Tästä löydät työraporttilomake. Täytä lomake ja toimita sen vammaispalveluun kuukausittain.

doc Tukihenkilön ja tukiperheen työraporttilomake

 

 

Like it? Share it!