Europarlamenttivaalit 2014 Raaseporissa

 

Raaseporin kaupunki                  019 289 2000 (vaihde)                www.raasepori.fi

 

Suomessa toimitetaan Europarlamenttivaalit joka viides vuosi. Äänioikeutettu Suomen EU-vaaleissa on asuinpaikkaan katsomatta jokainen Suomen kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta ja muun Euroopan unionin jäsenvaltion kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta ja jolla on kotikuntalaissa (201/1994) tarkoitettu kotikunta Suomessa 51. päivänä ennen vaalipäivää, jollei hän ole menettänyt äänioikeuttaan siinä unionin jäsenvaltiossa, jonka kansalainen hän on (kotivaltio).

Äänioikeuden edellytyksenä kuitenkin on, että henkilö ilmoittautuu äänioikeusrekisteriin Suomessa viim. torstaina 6.3.2014. Samoissa EU-vaaleissa kukaan ei saa äänestää useammassa kuin yhdessä Euroopan unionin jäsenvaltiossa.

EU-vaaleissa valitaan yhteensä 751 jäsentä Euroopan parlamenttiin 28 jäsenvaltiosta. Suomesta valitaan 13 jäsentä. Ehdokkaat ovat ehdokkaina koko Suomessa.

Yleistietoja löydät oikeusministeriön sivuilta/ehdokaslistat

 

Oikeusministeriön palvelunumero äänestäjälle 0800 9 4770 (info ennakkoäänestyspaikkojen osoitteista ja aukioloajoista/äänestysohjeet).

 

Vaalikuumetta ilmassa?  

Ajankohtaiset tapahtumat ja videot siitä, miten tämän kevään EU-vaalit eroavat aiemmista vaaleista löytyvät ulkoministeriön sivuilta.

Eurooppatiedotuksen uudet YouTube-videot ovat nyt netissä!

Mitä asiaa Jasper Pääkkösellä on "Poliittinen kala" -videossa? Entä kukahan osaa selventää käsitteet talouskriisi ja pankkiunioni? Miten EU-hankkeet vaikuttavat ja näkyvät Suomessa? Mistä puhutaan juuri nyt, mitä on tulossa, mitä kannattaa seurata?

Seuraa myös Facebookin Eurooppa-chat sivuja ja lue Twitterin ajankohtaiset uutiset!

Raaseporin kaupunki toivoo, että kaikki äänioikeutetut käyttävät äänensä vaaleissa!

 

Raaseporin keskusvaalilautakunta:

Berndt Holmström, puh.joht.

Jouni Stordell, varapuh.joht.

Jäsenet: Anneli Furstenborg, Maria Holmberg, Maj-Britt Lönnqvist

Esittelijä: Thomas Flemmich, kaupunginsihteeri,Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 019 289 2100

Sihteeri: Anja Qvarnström,kansliasihteeri, hoitaa keskusvaalilautakunnan/vaalien käytännön asiat, puh. 019 289 2108, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Luottamushenkilön perustietolomake.

 

Kuulutus Europarlamenttivaalit 2014

Vaalilautakunnat ja vaalitoimikunnat

Vaalipäivän äänestys sunnuntaina 25.5.2014

Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 14. -20.5.2014

Kotiäänestys (järjestetään tietyin edellytyksin / ilmoitus viim. 13.5.14 klo 16)

Laitosäänestys(sosiaalitoimen toimintayksiköt, jotka toimivat ennakkoäänestyspaikkoina)

 

Ulkomainonta ja vaalitelineet

Äänioikeus ja äänestäminen ulkomailla: katso oikeusministeriön vaalisivut.

Voit äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa Suomessa tai ulkomailla, mutta vaalipäivänä vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty kotiin lähetettyyn ilmoituskorttiin.

Like it? Share it!