Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan mm. kesän linja-autoliikennettä ja Mustionjoen kalateitä.

Kaupunginhallitus on valinnut Mustionjoen kalateiden rakennusurakan toteuttajan ja myöntänyt projektille 110 000 euroa lisärahoitusta. Kaupunginhallitus valitsi toteuttajaksi GRK Kallio Oy:n, jonka urakkatarjous on 2,51 milj. euroa. Toteutuksesta saatiin yhteensä seitsemän urakkatarjousta.

Koska maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt Mustionjoen kalateille 320 000 euroa lisärahoitusta kokouksessaan 15.2.2018, nousee valtion rahoitusosuus nyt 1,12 milj. euroon, ja kahden alimman kalatien, Åminneforsin ja Billnäsin rakentaminen voi alkaa jo tänä keväänä. Lue lisää kalateistä tästä linkistä. 

 

Kesän linja-autovuorot

Wikströms Busstrafik Ab, Ampers Busstrafik Ab ja Hangon Liikenne ovat yhteisessä kaupungille osoittamassaan kirjelmässä nostaneet esille uuden tilanteen, joka syntyy, kun joukkoliikenteen kansallinen siirtymäaika päättyy. Siirtymäajalla 2009–2019 liikennöitsijät ovat voineet saada kunnalta tukea eri tuettujen lippujen, kuten seutulipun ja Raaseporin kaupunkilipun kautta. Tuki loppuu kokonaisuudessaan vuonna 2019, ja kunta voi vastaisuudessa tukea paikallista joukkoliikennettä vain hankinnan kautta.

Kansallisen siirtymäajan päättymisen johdosta Amper ja Wikströms Busstrafik tulevat tekemään muutoksia linja-autovuoroihinsa. Tämän takia he ovat antaneet tarjouksen kesäliikenteen turvaamiseksi.

Kaupunginhallitus päätti, että kaupunki ostaa Ampers Busstrafik Ab:lta mainitut linja-autovuorot ajalle 4.6.-13.8.2018. Lisäksi päätettiin kilpailuttaa linja Bromarv-Tenhola-Tammisaari. Tämä on väliaikainen ratkaisu. Kouluvuorot kilpailutetaan keväällä 2019 ja samalla kilpailutuskierroksella otetaan huomioon myös muiden vuorojen tarve.

Kaupunginhallitus edellyttää syksyn, talven, kevään ja kesän 2018-2019 vuoroliikenteen selvitystä ja raportoidaan kaupunginhallitukselle toukokuussa 2018.

Tekniset asiat

Kaupunginhallitus päätti vuokrata A. Berglund Ab Oy:lle noin 5 ha:n suuruisen alueen Sköldargård-kiinteistöstä, joka sijaitsee lounaaseen kantatien 52 varrella olevalta rallicrossradalta. Vuokra-aika on 10 vuotta ja alue vuokrataan kallion louhintaa varten.

Kaupunginhallitus päätti hylätä EIF:s fotbollssektionin marraskuuta 2017-maaliskuuta 2018 koskevan vuokravapautusta koskevan hakemuksen. Yhdistykselle myönnetään kuitenkin Ekenäshallen Ab:n kiinteistöveroa vastaava avustus.

 

Like it? Share it!