Kadut monin paikoin, erityisesti Tammisaaressa, ovat ahtautuneet kadulle ja jalkakäytävälle kiinteistöiltä työnnettyjen lumikasojen vuoksi. Liikenne ja kadun normaali kunnossapito on vaikeutuneet esimerkiksi Papinniitynkadulla ja Koivuniemenkadulla.

Kehotamme ystävällisesti kiinteistönomistajia huolehtimaan, että lumi siirretään pois kiinteistöjen edustan katualueelta.

Raaseporin kaupunki / yhdyskuntatekniikka

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on tehnyt päätöksen tien nro 11025 Ingvalsby-Prästkulla sulkemisesta tievaurion korjaamisen ajaksi. Tie katkaistaan maanantaina 17.9.2018 klo 08.00 ja avataan 23.9.2018 klo 23.00

 

Ingvalsby päätös

Puolustusvoimat 100 -kesäkiertue 2018 järjestetään yhteensä 16 paikkakunnalla ympäri Suomea. Yksi näistä tapahtumista järjestetään Tammisaaressa Stallörinpuistossa perjantaina 24.8.2018. Tapahtumaan sisältyy materiaalinäyttely ja konsertti. Tapahtumat ovat maksuttomia ja avoinna yleisölle.

Päivän aikana kävijöillä on mahdollisuus tutustua materiaalinäyttelyyn sekä päästä ajelulle Jurmo-veneillä klo 15.00–20.00 välisenä aikana. Materiaalinäyttely järjestetään Naturumin edessä olevalla parkkipaikalla ja Rantapuistikon varrella. Illalla klo 18 alkaen järjestetään konsertti. Konsertissa esiintyvät Laivaston soittokunta, Ilmavoimien soittokunta ja Varusmiessoittokunnan show band, joka koostuu vuoden 2017 kokoonpanoon kuuluvista reserviläisistä. Solisteina esiintyvät Ida Paul ja Kalle Lindroth.

Perjantaina 24.8. järjestetään myös Uudenmaan prikaatin 9.7.2018 palveluksensa aloittaneille sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus Tammisaaren keskustassa. Sotilasvakuutustilaisuus järjestetään klo 13.20 17. Divisioonan muistomerkillä (Raaseporintien ja Fleminginkadun kulmassa). Sotilasvalatilaisuus järjestetään Keskuskentällä klo 14.00–14.45 ja paraati Raaseporintiellä välittömästi sen jälkeen. Prikaatin komentaja, kommodori Arvi Tavaila ja esilukija, sotaveteraani Carl Gustav Wolff ottavat paraatijoukot vastaan 17. Divisioonan muistomerkin kohdalla.

Pysäköinti Markkinakentällä, sotilaspoliisi ohjaa liikennettä.
Raaseporin kaupunki ja Tammisaaren Energia avustavat Uudenmaan prikaatia järjestelyissä.

Järjestelyillä on seuraavat vaikutukset liikenteeseen Tammisaaren keskustassa perjantaina 24.8:  

Seuraavat kadut suljetaan muulta liikenteeltä klo 12.00–16.00 joukkojen liikkeiden mukaisesti (kaikki kellonajat ovat arvioituja aikoja)

Klo 12:00- n. klo 13.30:

 • Reitti prikaatista Markkinakentälle: Prikaatin portti - Raaseporintie - Baggöntie - Vanamontie - Hangonkatu - Fleminginkatu - Markkinakenttä
 • Markkinakentältä Keskuskentälle: Fleminginkatu - Latokartanonkatu - Keskuskenttä

Noin klo. 14.40–16.00:

 • Keskuskentältä Dragsvikiin: Latokartanonkatu - Vartiokatu - Raaseporintie

Lisäksi myönnetään lupa sulkea Vartiokatu välillä Kuressaarenkatu - Panimonkatu 24.8.2018 klo 8.00–16.00.

Seuraavissa kohteissa vallitsee pysäköintikielto 23.–24.8.2018 välisenä aikana:

 • Knipanin pysäköintialue 23.8.2018 klo. 18.00–24.8.2018 klo 23.00
 • Markkinakenttä 24.8.2018 klo 6.00–23.00
 • Rantapuistikko 24.8.2018 klo 00.00–23.00
 • Kartanonkatu (molemmat puolet) välillä Kustaa Vaasankatu - Sepänkatu 24.8.2018 klo 6.00–24.00.

Lisätietoja antaa:

Hanna Tallberg, puh. 0299 331 017

Lohjanjärven säännöstelyluvan lupamääräykset eivät nykyisellään mahdollista kaikissa vesitilanteissa järkevää säännöstelyä. Säännöstely on nykyisellään sidottu kalenteriin. Lupamääräysten muuttamisella voi olla mahdollista tasoittaa virtaamavaihteluita  Mustionjoessa sekä turvata paremmin Lohjanjärven virkistyskäytön kannalta sopivat vedenkorkeudet. Säännöstelyn kehittämisestä tehty selvitys on nyt valmistunut (http://www.luvy.fi/fi/hankkeet/lohikalat_karjaanjokeen/lohjanjarven_saannostely).

Selvityksessä tarkastellaan Lohjanjärven nykyisten säännöstelymääräysten toimivuutta erilaisissa vesitilanteissa. Laskennassa on otettu huomioon myös ilmastonmuutoksen vaikutukset. Selvityksessä tarkasteltiin Lohjanjärven lisäksi Hiidenveden  ja Vaskijärven säännöstelymääräysten toimivuutta ja mahdollisia muutostarpeita. Työssä simuloitiin säännöstelymuutoksia Karjaanjoen vesistössä. Laskenta tehtiin Suomen ympäristökeskuksen (Syke) vesistömallijärjestelmään pohjautuvalla simulointimallilla, joka  voidaan modifioida yksittäiselle vesistölle suhteellisen pienellä työmäärällä.

Tarkastelussa oli pakollisen kalenteriin sidotun keväällä tehtävän vedenpinnan alentamisen muuttaminen joustavammaksi ja erilaiset vesitilanteet paremmin huomioon ottavaksi. Lisäksi tarkasteltiin loppukesän vedenpinnan tason nostamista  virkistyskäyttömahdollisuuksien parantamiseksi sekä kylvökauden aikaisten juoksutusten pienentämistä peltojen vettymisen välttämiseksi.

Säännöstelyn kehittämisen tarkastelutyön on tehnyt Suomen ympäristökeskus. Työtä ohjasi ja rahoitti ohjausryhmä, jossa ovat olleet edustettuina Uudenmaan ELY-keskus, Raaseporin, Lohjan ja Karkkilan kaupunki, Vihdin ja Lopen kunnat, säännöstelyluvan  haltija Koskienergia Oy, Helsingin seudun ympäristöpalvelut sekä Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry.

Hankkeen ohjausryhmä päätti rahoituksen varmistuttua aloittaa valmistelun Lohjanjärven säännöstelyluvan muuttamiseksi. Luvan muuttamista rahoittavat Uudenmaan ELY-keskus, Koskienergia Oy ja alueen kunnista Lohja, Raasepori ja Vihti. Säännöstelyn  muuttamisen valmistelusta tullaan järjestelmään yleisötilaisuuksia keväällä 2018.

Säännöstelyn kehittäminen sisältyy osana vesistöalueen kuntien Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n kanssa solmimaan Lohikalat Karjaanjoelle -vesistövisioon.

Lisätietoja:

Kari Rantakokko, johtava vesitalousasiantuntija, Uudenmaan ELY-keskus, puh. 040-532 8793, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaana Pönni, toiminnanjohtaja, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö, puh. 050 575 1738, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

VR Track ilmoittaa, että Karjaan rautatiesilta on suljettu liikenteeltä 4.6.2018 alkaen.

Karjaan keskustassa sijaitseva rautatien uusi ylikulkusilta, alikäytävä sekä matkakeskusalue rakennetaan vuosien 2018-2019 aikana.

Vanha silta puretaan pois ja tilalle rakennetaan uusi silta, joka on mitoitettu siten, että autoliikenteen ohella sillalle saadaan täysimittainen kevyenliikenteen väylä.

Raiteiden alla kulkeva alikäytävä pidennetään ylettymään Karjaan keskustan puolelle asti. Keskustan sisäänkäynneistä ja yhteyksistä raiteille tulee esteettömät.

Matkakeskusalueelle kootaan bussit, taksit ja liityntäpysäköintipaikkoja. Urakoitsija hankkeessa on VR Track Oy, rakennuttaja/tilaaja on Liikennevirasto.

Siltatyömaa vaikuttaa merkittävästi Karjaan keskustan liikennejärjestelyihin.  Autoliikenne ratapihan yli katkeaa reiluksi vuodeksi. Kevyttä liikennettä ja jalankulkua varten rakennetaan väliaikainen kevyen liikenteen silta ratapihan yli nykyisen sillan vierelle. Myös laitureille kulkemiseen tulee työnaikaisia muutoksia. Näistä tiedotetaan jatkossa lisää.

Urakoitsija on ilmoittanut seuraavia aikataulutietoja:

Vko 21-22 (alkaen 14.5.): työmaa-alueen perustaminen

Vko 22 (28.5.): väliaikaisen sillan rakennustyöt alkavat

Vko 23 (alkaen 4.6.):  silta suljetaan liikenteeltä, pintarakenteiden purkaminen alkaa

8.-10.6. ja 15.-17.6. liikennekatkot radalla, silta puretaan

Väliaikaisista liikennejärjestelyistä vastaa urakoitsija VR Track Oy.

Lisätiedot:

vastaava työnjohtaja Jussi Tukeva, VR Track Oy puh. 040 863 2232

vastaava katupäällikkö Piia Nordström, Raaseporin kaupunki puh. 0400 477650

Liitteet:

Raaseporin sivistysjohtajan viranhakijoita

 1. Pia Aaltonen, Kasvatustieteen Maisteri, Helsinki
 2. Laila Andersson, Filosofian Maisteri, Siuntio
 3. Veronica Hertzberg, Yhteiskuntatieteen Maisteri, Helsinki
 4. Liisa Hakamies-Blomqvist, Filosofian Tohtori, Lohja
 5. Bob Karlsson, Filosofian Maisteri, Raasepori
 6. Katri Konttinen, Filosofian Maisteri, Lohja
 7. Merikki Lappi, Filosofian Maisteri, Valkeakoski
 8. Jan-Ole Nordlin, Kasvatustieteen Maisteri, Helsinki
 9. Tina Nordman, Kasvatustieteen Maisteri, Raasepori
 10. Martin Nybom, Filosofian Maisteri, Raasepori
 11. Jari Salminen, Kasvatustieteen Maisteri, Raasepori
 12. Ilpo Salonen, Kasvatustieteen Maisteri, Espoo
 13. Tina Selänniemi, Kasvatustieteen Maisteri, Vaasa
 14. Kenneth Silver, Filosofian Tohtori, Espoo
 15. Anders Starck, Kasvatustieteen Maisteri, Kirkkonummi
 16. Sanna Tiivola, Master of Culture and Arts, Sipoo
 17. Hannu Wuorela, Filosofian Maisteri, Kaarina

Lisätietoja antaa kaupunginjohtaja Ragnar Lundqvist puh: 019-289 2001

Paikka:

Västerby rantatie, 10620 Raasepori, rautatien tasoristeys

Aika:

2.5.2018 22:10 – 6:00 välisenä aikana yksi tunnin mittainen katko.

Tarvittaessa toinen katko seuraavana yönä samaan aikaan

Työ:

ES-kiskonvaihtourakka 2018

Pääurakoitsija:

Lännen satamapalvelu Oy

Toimenpide:

Tasoristeyksen kannen purkaminen kiskonvaihdon ajaksi.

Liikennehaitat:

Ajoneuvolla ajo estyy raiteen ja rannan välisille kiinteistöille ja sieltä Hangontielle.

Jalankulkijat ylittävät radan liikenteenohjaajan opastamana, kun työ on tasoristeyksen kohdalla.

Mahdollisten pelastustehtävien suorituksen varmistaminen:

Tasoristeys voidaan avata tilapäisellä käsin siirrettävällä puukansirakenteella pelastustehtävien suorittamiseksi.

Pelastuslaitokselle tehdään ilmoitus ennen työn aloittamista. Ilmoituksessa on ryhmän työnjohtajan yhteystiedot.

Tiedotus alueen asiakkaille:

Ei haittaa illalla ja yöllä. Tiedotetaan jatkossa sähköpostiosoitteisiin, ennakkoilmoitus kestosta ja vrk- ajankohdasta. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan vuorokausi ennen liikennekatkoa sähköpostilla ja tienvarsitaululla. Tiedotus liikennekatkojen päättymisestä sähköpostiosoitteisiin.

Raaseporin kaupunki ja Seniorineuvonta saa tänään kaivatun resurssin, kun Susanna Öster aloittaa muistikoordinaattorin tehtävässä. Öster on työskennellyt muistisairaiden parissa melkein koko 20-vuotisen uransa ajan, viimeeksi Uudenmaan Muistiluotsissa muistiohjaajana.

Muistikoordinaattori, joka kuuluu Seniorineuvonnan tiimiin, tulee työskentelemään koko Raaseporin alueella, tukikohtanaan Karjaan palvelutalo Felix Fromin kadulla. Koordinaattorin tehtäviin kuuluu työskennellä muistisairaiden ja heidän läheistensä kanssa ja varmistaa, että he saavat oikeanlaista palvelua. Muistikoordinaattori on myös asiantuntija muistisairaiden hoitoa ja palveluja koskevissa asioissa. Tämän lisäksi koordinaattori konsultoi kaupungin omaa henkilökuntaa tarjoten työkaluja ja tukea työhön sekä kehittää toimintaa, jotta muistisairaat saavat paremmin tukea ja palveluita.

- On todella mielenkiintoista päästä kehittämään jotain aivan uutta! Haluan kehittää kaupungin muistisairauksien hoitoa ja tuoda työhön uusia ideoita, sanoo Susanna Öster.

Vanhuspalvelupäällikkö Kirsi Ala-Jaakkola iloitsee uudesta rekrytoinnista.
- Tämä on erittäin positiivinen asia meille, lämpimästi tervetuloa mukaan tiimiin Susanna!

Muistikoordinaattori Susanna Österiiin saa parhaiten yhteyden senioripuhelimen kautta, puh. 019 289 3133, arkisin klo 8-11.

 

Kaupunki on ottanut käyttöön uuden tapahtumakalenterin. Kalenteri, joka löytyy osoitteesta tapahtumat.raasepori.fi on täysin ilmainen sekä yksityishenkilöille että yhteisöille ja yrityksille. Kalenteriin voi siis lisätä tapahtumia täysin veloituksetta!

Like it? Share it!