Kulttuuriopistolle on myönnetty OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti. Tämä on toinen kerta kun opistolle jaetaan kolmevuotinen sertifikaatti. Auditoinnin yhteydessä tarkasteltiin Kulttuuriopiston toimintaa kulttuurin, ekologisuuden, taloudellisuuden ja sosiaalisesta kestävän kehityksen näkökulmista.

Auditointiraportissa todettiin muun muassa: ”Ilahduttavinta oli nähdä, kuinka paljon laajempaa ja syvempää Raaseporin Kulttuuriopiston kestävän kehityksen työ on ollut, kuin mitä raportista saattoi aluksi ymmärtää. Raaseporin Kulttuuriopiston kestävän kehityksen työ on ollut ja tulee varmasti jatkossakin olemaan erinomaista.”

Sertifikaatti sulautuu hyvin yhteen Raaseporin kaupungin yleisen politiikan kanssa tällä saralla – kaupunkihan on muun muassa mukana HINKU-hankkeessa. Huolellisen suunnittelutyön ja sitä seuraavan aktiivisen toteutuksen kanssa Kulttuuriopisto on onnistunut vähentämään hiilijalanjälkeään ja säästämään luonnonvaroja. Aktiivisia toimenpiteitä ovat olleet mm. paperinkäytön vähentäminen, logistiset ratkaisut joilla on poistettu turha matkustaminen ja monipuolinen kierrätys.

Like it? Share it!