Tove Wide on valittu Raaseporin uudeksi johtavaksi lääkäriksi. Wide, joka työskentelee tällä hetkellä Folkhälsanilla (Hälsotorget) Karjaalla, on yleislääketieteen ja työterveyshuollon erikoislääkäri.

- Olen jo aiemmin pohtinut johtavan lääkärin paikkaa, mutta nyt ajankohta tuntui oikealta uusille haasteille, Tove kertoo.

Wide on aiemmin työskennellyt mm. Kirkkonummen terveyskeskuksessa, ja viimeiset 15 vuotta työterveyden parissa. Wide on asunut Raaseporissa jo 15 vuotta, mutta alue on hänelle tuttu kesäasukkaan näkökulmasta jo aiemminkin.Vahvimpiin puoliinsa Wide lukee hyvät yhteistyötaidot:
- Tehtävän ydin - varmistaa, että jokainen saa hoitoa ei ole soololaji vaan tiimipeliä. Kaikkia toimijoita, julkisia, yksityisiä ja kolmatta sektoria tarvitaan, että toiminta pelaa, sanoo Wide ja jatkaa:
-  Sosiaali- ja terveysuudistus tuo mukanaan haasteita. On tärkeää, että löydämme tavan mukautua tilanteeseen niin, että jokainen raaseporilainen saa hoitoa riippumatta siitä kuka tai mitkä toimijat sitä tarjovat.

Johtavan lääkärin työnkuvaan kuuluu myös lääkärityön kehittäminen Raaseporissa.
- Meidän täytyy olla niin hyvä työnantaja kuin vain mahdollista, jotta henkilökunta viihtyy ja haluaa pysyä Raaseporissa. Kuuntelemalla henkilökuntaa voimme yhdessä ideoida ja tehdä asioita paremmin. Pidän kehittämisestä mutta ensin haluan tutustua organisaatioon ja toimintaan, kertoo Wide.

Annika Rehn, joka on toiminut ylihoitajana nyt noin vuoden toivottaa Toven tervetulleeksi kaupungin palvelukseen.
- Odotan innoissani uutta työpariani, joka työskentelee täysipäiväisesti – se antaa mahdollisuuden tiiviiseen yhteistyöhön ja tuo mukanaan vakautta ja jatkuvuutta.

Myös sosiaali- ja terveysjohtaja Jeanette Pajunen on innoissaan uudesta rekrytoinnista.
- Tuntuu hienolta, että meillä on nyt johtava lääkäri!

Uusi johtava lääkärimme aloittaa 1.8.2018. Vt. johtava lääkäri Anne Pietinalho jatkaa osa-aikaisena elokuuhun asti.

Like it? Share it!