Monialainen yhteispalvelu

Monialainen yhteispalvelu on Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston, Länsi-Uudenmaan kuntien (Hanko, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio ja Vihti) sekä Kelan tarjoama palvelukokonaisuus. Palvelu on tarkoitettu työttömille työnhakijoille, jotka työvoimapalvelujen lisäksi tarvitsevat sosiaali- ja terveyspalveluja tai kuntoutuspalveluja työllistymisen ja/tai työllistymisedellytysten edistämiseksi.

TE-toimisto, kunta ja Kela arvioivat monialaisen yhteispalvelun tarpeen, kun työtön on

  • saanut työmarkkinatukea työttömyyden perusteella vähintään 300 päivää;
  • ollut yhtäjaksoisesti työttömänä vähintään 6 kk (alle 25-vuotiaat); tai
  • ollut yhtäjaksoisesti työttömänä vähintään 12 kk (25-vuotta täyttäneet).

Palvelussa kartoitetaan asiakkaan tarpeet työllistymisen edistämiseksi. Tämän jälkeen laaditaan etenemissuunnitelma, jonka toteuttamisessa yhteispalvelun työntekijät auttavat. Suunnitelman askeleet koostuvat yksilöllisten tarpeiden mukaan räätälöidyistä tai laajan verkoston tarjoamista palveluista. Tavoitteena on löytää sopiva työ, koulutus tai muu pitkäaikainen ratkaisu työttömyyteen.

Asiakkuus monialaisessa yhteispalvelussa alkaa enintään kolmen kuukauden pituisella kartoitusjaksolla, jonka aikana asiakkaan palvelutarve arvioidaan ja hänen kanssaan laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma, jossa sovitaan palvelutarpeen mukaisista työvoima-, sosiaali-, terveys- ja/tai kuntoutuspalveluista.

Asiakkaalta edellytetään sitoutumista suunnitelman laatimiseen ja toteuttamiseen sekä suostumusta työllistymisen kannalta tarpeellisten tietojen vaihtoon mukana olevien toimijoiden välillä.

 

Yhteyshenkilö:

Leena Westerholm, työllisyyskoordinaattori

019 289 2046  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Like it? Share it!