Mustion uusi leikkipuisto sijaitsee vehreässä ympäristössä Mustion uimarannan vieressä. Paikoitusalue on uusi, kuten myös puistoon johtava silta. Täällä lasten on hauskaa leikkiä. Puisto vihitään käyttöön 17.6.2017 klo 15.15.

- Leikkipuisto on yhteistyöhanke Mustion kyläyhdistyksen, Mustion Folkhälsanin ja paikallisten toimijoiden välillä, kertoo Raaseporin kaupungin vastaava puistopäällikkö Joakim Mäkelä.

Kuntalaisaloite tehtiin kaupungille v. 2015 ja mustiolaiset toivoivat, että leikkipuisto sijoitetaan rannan viereen.


- Tekninen lautakunta hyväksyi syksyllä 2016 varojen siirron leikkipuistolle. Alueen kaavoitusta tarkistettiin ja rakennusvalvonta myönsi tarvittavat luvat. Kyläyhdistys valitsi paikan uudelle leikkipuistolle ja osallistui kustannuksiin 6 500 eurolla. Hanketta ryhdyttiin heti toteuttamaan, lisää Mäkelä.

Rakennustyyli on luonnonmukainen ja esim. ympäröivä kasvillisuus on haluttu säilyttää. Puistosta löytyy sieniä ja eläimiä, jotka kuuluvat luontoon.

Mustion lapset ovat ilahduttavasti osallistuneet suunnitteluun ja valinneet välineet leikkipuistoon, koska kaupunki on lapsiystävällinen kunta.

- Lasten suosikki on perinteinen puutarhapuukeinu, ei se nykyaikaisempi versio, kertoo Mäkelä.
Koululaiset antavat myös nimen puistolle käyttöönoton yhteydessä 17.6.

Pienen matkan päässä Mustionjoen uimarannasta on uusi, 10-paikkainen venelaituri. Tekninen keskus hoitaa venepaikkoja.
Mäkelän mielestä alue on paremmin vierailijoita huomioon ottava muutostöiden jälkeen.
- Alueella voi oleskella perheen kanssa, meloa tai tehdä veneretken ja Mustion ruukkikin on vain kävelymatkan päässä.

Like it? Share it!