Raaseporin kaupunki ja paikallinen yhdistys TAKO ry ovat allekirjoittaneet kauppakirjan 18.12.2015. Sopimuksella koulurakennuksen jäljellä olevan osan (nk. uuden koulun) omistusoikeus siirtyy TAKO ry:lle välittömästi. Yhdistys osti yhden koulurakennuksista (nk. vanhan koulun) vuonna 2012.

Raaseporin kaupunki on vuokrannut vanhan koulurakennuksen koulutoimintaa varten, mutta omistuksen siirtymän yhteydessä laaditaan uusi vuokrasopimus, joka kattaa molemmat rakennukset. Vuokrasopimus on sitova viiden vuoden ajan. Tämän jälkeen se on mahdollista uusia, jos molemmat osapuolet niin haluavat.
Tällä tavoin turvataan koulutoiminta Fiskarissa. Koulussa on noin 60 oppilasta luokilla 1–6.

Raaseporin kaupungin sivistystoimenjohtaja Robert Nymanin mukaan kaupungin tavoitteena on ollut löytää ratkaisu, jolla saadaan koulutoiminnan käyttökustannukset alemmiksi.
Yhteisiä suunnitelmia voitiin viedä eteenpäin, kun rahoitus oli turvattu. Nyman kuvaa yhteistyötä paikallisten tekijöiden ja Sophie von Julinin säätiön kanssa toimivaksi ja myönteiseksi.
– Olemme tyytyväisiä siihen, että hanke on saatettu päätökseen, sanoo sivistystoimenjohtaja.
– Kiinteistön ulkopuolinen omistus ei näy millään tavalla koulun arjessa. Kiinteistön omistaja hoitaa ja ylläpitää kiinteistöä siten, että se täyttää koulurakennukselle asetetut vaatimukset, lisää Nyman.

Koulun toimintaan voi tutustua tästä.

Like it? Share it!