Hiiden ja Länsi-Uudenmaan kuntien yhteinen ja vakinainen sosiaalipäivystystoiminta alkoi Hangon, Lostin, Karviaisen ja Raaseporin alueella 1.2.2010. Toiminta perustuu aktiivityöhön, jota tehdään arkisin kello 08.00 – 20.00 ja perjantaisin ja lauantaisin kello 08.00 – 24.00 välisenä aikana kolmen sosiaalityöntekijän toimesta. Aktiivityön lisäksi sosiaalipäivystys toimii vapaamuotoisena virka-ajan ulkopuolisena varallaolona. Sosiaalityöntekijät työskentelevät Lohjan, Raaseporin ja Vihdin poliisiasemilla sekä tarvittaessa terveydenhuollon toimipisteissä ja kuntien sosiaali- ja perusturvavirastoissa.

 

Yhteyden sosiaalipäivystykseen saa hätäkeskuksen kautta, soittamalla yleiseen hätänumeroon 112. Tehtävät toteutetaan useimmiten yhteistyössä hätäkeskuksen ja poliisin kanssa konsultaation ja virka-avun keinoin.

 

Peruspalvelut vastaavat virka-aikana lapsi- ja perhekohtaisen lastensuojelun hoidosta. Kaikki lastensuojelun asiakastyöhön liittyvät yhteydenotot (lastensuojelutarpeen selvityspyynnöt ja lastensuojeluilmoitukset) tehdään virka-aikana.

Like it? Share it!