Lukas-kirjastoihin uusi kirjastojärjestelmä ja käyttösäännöt

Lukas-kirjastoissa otetaan käyttöön uusi kirjastojärjestelmä. Järjestelmän vaihdoksen vuoksi kaikki Lukas-kirjastot ovat kiinni 4.–13.9. Myös verkkokirjasto on pois käytöstä. Lainat eivät eräänny 4.9. ja 24.9. välisenä aikana eikä lainoja tarvitse palauttaa sillä välin, kun kirjastot ovat kiinni. Kirjastojen palautusluukut ovat kuitenkin avoinna, jos lainat haluaa palauttaa aiemmin. Tammisaaren kirjaston ensimmäinen kerros on avoinna arkipäivisin 9–17. Sivukirjastot pidetään sulkuviikon ajan kokonaan kiinni, mukaan lukien Tenholan kirjaston itsepalvelu. Myöskään kirjastoauto ei liikennöi. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan kirjaston kotisivuilla osoitteessa http://www.raasepori.fi/kirjasto ja kirjastojen ilmoitustauluilla.

Lukas-kirjastot ovat 14.9. lähtien osa Helle-kirjastokimppaa, johon kuuluu 12 uusmaalaista kuntaa. Muutoksen myötä asiakkaiden käytettävissä on kolme kertaa suurempi kokoelma, enemmän e-aineistoja sekä uusi verkkokirjasto. Aineistoa on mahdollista varata ilman kaukolainamaksuja esimerkiksi Porvoosta saakka.

Samalla luodaan kaikille Helle-kirjastoille yhteiset käyttösäännöt, myöhästymismaksukäytännöt ja aineistojen laina-ajat. Uudistuksiin voit tutustua verkkosivuillamme. Näkyvin muutos Helle-kirjastoissa on se, että myöhästymismaksua kertyy 15 senttiä/päivä/kirja tai muu lainattu materiaali. Myös määräaikaan mennessä noutamattomista varauksista peritään 1 euron maksu. Vanha Lukas-kirjastokortti toimii entiseen tapaan, mutta kirjastoon kannattaa ottaa yhteyttä, mikäli asiakkaalla on kirjastokortti myös jossain toisessa Helle-kirjastossa (esim. Porvoo, Sipoo tai Loviisa).

Viisi tapaa välttää myöhästymismaksut

Myöhästymismaksuja tiukennetaan 14.9. lähtien, joten tässä vinkkejä, kuinka parhaiten voit välttyä niiltä:

1. Palauta tai uusi lainasi ajoissa. Laina-aika umpeutuu, kun kirjasto suljetaan eräpäivänä. Jos jätät lainasi kirjaston palautusluukkuun sulkemisajan jälkeen, ne palautetaan vasta, kun henkilökunta on taas paikalla.
2. Pidä lainakuittisi kirjan välissä tai jääkaapin ovessa.
3. Ilmoita kirjastolle sähköpostiosoitteesi, jolloin voit saada automaattisen muistutuksen erääntyvistä lainoista. Lisää sähköpostiosoitteesi myös lapsen tietoihin.
4. Pidä kirjaston kirjoja kotona sille varatussa paikassa.
5. Kirjoita eräpäivä kalenteriisi tai asenna puhelimeen muistutus.

Lisätietoja antaa: Lisa Strömsholm 019 289 2955, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Like it? Share it!