Maa- ja metsätalousministeriön Saaristo-ohjelman 2017–2019 mukaan saaristopolitiikka on vanhin organisoidun aluepolitiikan muoto Suomessa. Saaristoasiain neuvottelukunnan edeltäjä, saaristotoimikunta, asetettiin vuonna 1949 ja toiminta on jatkunut nimellä Saaristoasiain neuvottelukunta vuodesta 1958. Laki saariston kehityksen edistämisestä (494/81, 1138/93), joka astui voimaan 1981, velvoittaa valtion ja kunnat pyrkimään turvaamaan saariston elinkeinot, liikenneyhteydet ja muun infrastruktuurin, palvelut ja ympäristön.

Valtioneuvosto on saaristolain pohjalta asetuksella (1089/2016) nimennyt kahdeksan (8) saaristokuntaa ja 40 kuntaa, joista osa on saaristoa. Raasepori on kunta, josta osa on saaristoa. Saaristo voidaan jakaa eteläiseen saaristoon (Snappertuna, Tammisaari) ja läntiseen saaristoon (Tenhola, Bromarv). Väestötietojen mukaan joulukuun 2015 lopussa esim. Bromarvissa asuu kaikkiaan 496 henkilöä vuoden ympäri, Snappertunassa noin 2 000 henkilöä ja Skåldössä 174 henkilöä.


Kaupunki investoi infrastruktuuriin

Bromarvin saaristosataman uudistus ja laajennus on tällä hetkellä käynnissä oleva suuri hanke. Bromarvin sataman rakentamisen lasketaan maksavan kaikkiaan noin 1,5 miljoonaa euroa, josta summasta Raaseporin kaupunki vastaa yli kolmasosasta. Loput rahoitetaan avustuksilla ja yksityisellä rahalla.
Kaupunki on myös tukenut taloudellisesti Bromarvin kuitukaapeliyhteyttä ja Tenholan Optowestin parhaillaan rakentamaa yhteyslaajennusta.


Ensimmäinen lajissaan

Kaupunki kutsuu keskustelufoorumiin saariston asukkaat ja toimijat voidakseen koordinoida saaristokysymyksiä paremmin. Kaupungin ensimmäinen Saaristofoorumi järjestetään keskiviikkona 25. huhtikuuta 2018 klo 18 Tammisaaren kaupungintalossa. Esityslistalla on ajankohtaisia saaristokysymyksiä, mutta kaupungille on tärkeintä saada tietoa asukkailta siitä, mitkä asiat ovat heille tärkeitä ja mitä pitäisi tehdä.


Raaseporin Saaristofoorumi - keskiviikkona 25.4.2018 klo 18 kaupungintalolla, Kustaa Vaasan katu 10, Tammisaari
Tervetuloa osallistumaan keskusteluun! Tilaisuutta johtaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Thomas Blomqvist.
Tilaisuus on avoin kaikille, kohderyhmänä kuitenkin ensi kädessä saaristoalueella ympäri vuoden asuvat.


Lisätietoja ja ilmoittautumiset tilaisuuteen:
Fredrika Åkerö, kehityspäällikkö, 019 289 2738, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Like it? Share it!