Hem igen - kotiin taas on kaksikielinen kappale. Se on omistettu kaikille raaseporilaisille ja liittyy Suomen 100-vuotisjuhlavuoteen. Keskiviikkona 14.6.2017 klo 13 lanseerattava kappale on paikallistien artistien Clarissan, Emilia Ekströmin, Josphin ja Mikko Sipolan yhteistyötä. Kaikki artistit ovat kasvaneet tai asuneet Raaseporissa, ja he ovat osallistuneet kansallisiin musiikkikilpailuihin ja pärjänneet niissä hyvin. Kappaleen jakelukanavia ovat mm. Sony Music iTunes, Spotify, radiokanavat ja YouTube.

Viihdetuottaja ja projektinvetäjä Niklas Rosström on säveltänyt musiikin ja kirjoittanut sanat yhdessä musiikkituottaja Erik Nyholmin ja Pasi Hiihtolan kanssa. Musiikkivideon tuovat kuvanneet Gugge Wasenius ja Laura Pulli Lallallaa Productions -tuotantoyhtiöstä.

Clarissa (Annette Lundell) on laulanut ja tanssinut pienestä pitäen, julkaissut singlejä ja ollut mukana eri musikaaleissa. Clarissa osallistui UMK-kilpailuun (Uuden musiikin kilpailu) vuonna  2014 kappaleella "Top of the world”, joka pääsi finaaliin. Clarissa on ajankohtainen Raaseporin kesäteatterin tämänkesäisessä Footloose-musikaalissa.

Emilia Ekström on kotoisin Pohjasta ja hän osallistui Voice of Finland  -kilpailuun  2013, jossa hän sijoittui kärkisijoille duetollaan Lauri Tähkän kanssa. Emilia on julkaissut kolme omaa singleä suomeksi ja yhden ruotsiksi sekä ollut mukana mm. Raaseporin kesäteatterissa.  Emilian opinnot Turussa ovat loppusuoralla ja tulevaisuus on vielä hieman hämärän peitossa. 

Joseph (Miettinen) on asunut 14 vuotta Fiskarissa ja hän sijoittui toiseksi Idols 2013 -kisassa käytyään tiukan taiston Mitra Kaislarannan kanssa. Hän toimii täyspäiväisesti musiikin parissa, tekee äänityksiä ja esiintyy eri tilaisuuksissa.

Mikko Sipola on mahtavaääninen rokkaaja Tammisaaresta. Mikko on esiintynyt trubaduurina ja eri kokoonpanoilla ympäri maata. Mikko voitti ensimmäisen Voice of Finland-kisan 2012 ja julkaisi esikoisalbuminsa pian sen jälkeen. Hän on myös julkaissut muutamia singlejä suomeksi.

Teemavuoden kunniaksi Raaseporin kaupunki on tuottanut raaseporilaisille omistetun, pysyvän lahjan, joka elää vielä seuraavat 100 vuotta. Lahja on isänmaallinen kunnianosoitus rakkaalle kotipaikalle.

 – Kappale esitetään sekä suomeksi että ruotsiksi, mikä on tunnusomaista elävälle kaksikielisyydellemme, sanoo Raaseporin kaupungin kulttuurisihteeri Lotta Lerviks.

Musiikkivideo löytyy seuraavista osoitteista:

iTunes https://itunes.apple.com/fi/album/hem-igen-kotiin-taas/id1243694299?i=1243695282
Spotify https://open.spotify.com/album/3AYdSJjLnX6OVockIwgy5O
Raaseporin kaupungin verkkosivusto http://www.raasepori.fi/mediagalleria
Facebook https://www.facebook.com/raseborgraasepori/
YouTube https://www.youtube.com/watch?v=Hr6D2_vMa-I

Osallistu kaikkiin Suomi 100 vuotta tapahtumiin Raaseporissa kaupungin verkkosivustolla http://www.raasepori.fi/fsuomi100

Lisätietoja antavat:
kulttuurisihteeri Lotta Lerviks, Raaseporin kaupunki, puh. 019 289 2781
viihdetuottaja Niklas Rosström, The Perfect Monday Group Oy Ab, puh. 0400 840 625 

Like it? Share it!