Raaseporin kaupunginkirjastolla on monipuolinen kokoelma mm. kirjoja, nuotteja, musiikkia, elokuvia, kielikursseja ja äänikirjoja. Kirjasto tilaa lisäksi sanoma- ja aikakauslehtiä.

Kokoelmaa kartutettaessa otetaan eri lainaajaryhmät huomioon.

 

Uutuushankintoja tehdään koko ajan, jotta kokoelma pysyisi ajankohtaisena ja mielenkiintoisena. Vanhempaa aineistoa säilytetään kirjaston varastossa. Tietokirjallisuutta hankitaan niin, että eri aihealueet huomioidaan. Tietokirjallisuuden tarjontaa kasvattaa se, että Yrkeshögskolan Novian ja Axxell kirjastot on integroitu Tammisaaren kirjastoon. Kaunokirjallisuutta hankitaan lähinnä ruotsiksi ja suomeksi, mutta myös englanniksi. Lisäksi kirjastosta löytyy pienempiä kokoelmia ranskan-, saksan-, viron-, venäjän-, tanskan-, norjan- ja kurdin kielistä kaunokirjallisuutta.

 

Karjaan, Pohjan ja Tammisaaren kirjastoissa on kotiseutukokoelmat, joissa on kuhunkin kuntaan liittyvää aineistoa. Tammisaaren kirjastoon on sijoitettu Raaseporikokoelma. Sotilaskirjasto on erikoiskirjasto. Se sisältää kirjoja, pienpainatteita ja muuta aineistoa, joka käsittelee sotilastoimintaa ja sotahistoriaa, etenkin Suomen sota-ajan historia, sekä sotaan liittyviä muistelmia ja elämäkertoja. Kokoelma sijaisee Tammisaaren kirjastossa.

Kaikki kokoelmiin kuuluva aineisto löytyy Lukas-aineistotietokannasta.

Like it? Share it!