Viddla – joululahja asiakkaille

Uusi elokuvien suoratoistopalvelu Viddla otetaan käyttöön Helle-kirjastoissa torstaina 20.12. Viddla löytyy osoitteesta https://viddla.fi/.

Verkkokirjastomme osoite on nyt

https://koha.helle-kirjastot.fi

25.5 alkaen voit lainata ainoastaan kirjasto- tai mobiilikortilla! Et voi enää lainata ajokortilla, passilla tai KELA-kortilla! 

HUOM! Valmistaudu todistamaan henkilöllisyytesi jos käytät mobiilikorttia.

 kirjahylly

Kaikki lapset tarvitsevat kirjoja, mutta kaikki kirjat eivät sovi kaikille lapsille. Tammisaaren kirjastossa on nyt lastenosastolla sitä varten nk. omppuhylly.

Omppuhyllyn median kohteina ovat ensi kädessä lapset ja aikuiset, jotka jollain tavoin kohtaavat toimintarajoitteita arkipäivässä. Kirjat sopivat myös hyvin monikielisille lapsille ja niille, jotka opettelevat uutta kieltä, esim. maahanmuuttajat. Puhumaan opettelevat pikkulapset saavat myös iloa hyllyn tarjonnasta.

 

Tammisaaren, Karjaan, Pohjan tai Tenholan kirjastoista voi lainata energiankulutusmittarin käyttöönsä viikoksi kerrallaan. Mittari on helppokäyttöinen ja siinä on selkeä näyttö. Ohjeiden lisäksi mukana on keskikulutustaulukko, johon voi verrata oman talouden sähkölaitteiden kulutusta.

Pintalämpömittari voit lainata Tammisaaren, Karjaan tai Pohjan kirjastoista. Seinien, lattian ja nurkkien eristyksentasoa voi selvittää mittaamalla useasta kohdasta lämpötilaa. Lämpövuotoja etsittäessä ulkolämpötilan tulisi olla kylmempi kuin -5 C.

Mittarit ovat pakattuja kantosalkkuihin, jotka löydät kirjastojen asiakaspalveluista. Mittarit lainataan normaalin tapaan kirjastokortilla, ja niihin voi myös tehdä varauksia. Lisätietoja saa tarvittaessa Fortumilta, jonka yhteistiedot löytyvät salkusta.

Katso mitä tapahtuu kun Raaseporin kirjastoauto vierailee päiväkodissa.

Like it? Share it!