Työmatkalippu pääkaupunkiseudulle ja Turun seudulle

Raaseporin bussi-työmatkalipulla saa Kirkkonummelle tai pääkaupunkiseudulle 20 %:n alennuksen aikuisen yleiseen 44 matkan sarjalippuun verrattuna.  Työmatkalippu bussilla on 44 matkan 60 päivää voimassa oleva henkilökohtainen sarjalippu älykorttina.  Älykortista peritään 6,50 euron panttimaksu, jonka saa takaisin palauttaessaan kortin. Pikavuorossa voidaan periä pikavuorolisä.

Ensimmäistä työmatkalippua ostettaessa Matkahuollossa täytetään myyntitosite ja vahvistetaan kotikunta ja henkilöllisyys (passi, henkilöllisyystodistus, ajokortti, kuvallinen Kela-kortti). 

Matkahuolto, Matkahuollon asiamiehet ja aikataulut: www.matkahuolto.fi

Työmatkat junalla ja Eazybreak-työmatkaseteli

Raaseporin kaupunki tukee työhön ja opiskeluun liittyvää junamatkustusta elokuusta 2016 alkaen matkasetelillä, jonka arvo on 10% 30 vrk:n kausilipun arvosta. On myös mahdollista saada tuki pidemmän aikavälin kausilipulle, ota siinä tapauksessa yhteyttä kaupunkiin. 1.1.2018 alkaen tuki pyöristetään lähimpään euroon.

Asukkaan tulee jättää allekirjoitettu hakemus (lomake alempana), jolloin tukikelpoisuus (kotikunta) tarkistetaan ja kaupunki kirjaa hänet palvelun käyttäjäksi. Työmatkaaja voi tämän jälkeen kuukausittain tilata matkasetelin ja käyttää sen työmatkalippua ostaessaan.

Matkasetelit jaetaan Eazybreak-palvelun kautta, www.eazybreak.fi, suoraan tekstiviestinä matkapuhelimeen tai Eazybreak-sovellukseen. Seteli käy maksuvälineenä R-kioskeilla ja sen voi käyttää kausilipun ostoon. Tämä tarkoittaa, että pendelöijät voivat jatkossa ostaa tuetun työmatkalippunsa joustavasti miltä tahansa R-kioskilta, Helsingin päärautatieaseman palvelupisteen sijaan.

Työmatkalipputuki myönnetään Raaseporissa vakituisesti asuvalle henkilölle, jolla on säännöllistä liikkumistarvetta junalla opiskelun tai työn vuoksi.

Paikkakunnalta pois muuttaminen tarkoittaa myös tukikelpoisuuden päättymistä välittömästi.
Käyttäjä sitoutuu ilmoittamaan kaupungille muutoksista asuinpaikassa. Mikäli työmatka- tai lähtöpaikkakuntasi muuttuu tulee matkatukea hakea uudelleen, sillä myös tuen suuruus voi muuttua.

Muutokset VR:n hinnoissa päivitetään järjestelmään.
Raaseporin kaupunki perii takaisin ne tukisetelit, jotka on käytetty tukikelpoisuuden päättymisen jälkeen sekä väärin käytetyt setelit. Setelien väärinkäyttö johtaa myös matkatukioikeuden menetykseen. Kaupunki saa setelien käytöstä raportin, josta käy ilmi mm. myönnettyjen setelien käyttötapa.

Muutoksista tai tukikelpoisuuden päättymisestä esimerkiksi muuton vuoksi ilmoitetaan tällä samalla lomakkeella.

Hakemuslomake toimitetaan joko postitse osoitteella:

Raaseporin kaupunki, kaupunginkanslia
Työmatkatuki
PL 58, 10611 Raasepori

tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Raaseporin kaupungilla on oikeus sulkea käyttäjätili esimerkiksi väärinkäytösten vuoksi ja periä takaisin jo myönnetty matkatuki.

VR:n aikataulut ja muuta infoa: www.vr.fi

Eazybreak-palveluun voi tutustua osoitteessa www.eazybreak.fi.

 

Hakemuslomake 1.1.2018 alkaen:

pdf Eazy Break ansökningsblankett/hakemuslomake 1.1.2018 pdf

doc  Eazy Break-ansökningsblankett/-hakemuslomake 1.1.2018 (word)

 

 

Like it? Share it!