Mikä on HINKU?

 

Suomen valtio on sitoutunut pitkän aikavälin ilmastotavoitteisiin. Panostamalla uuden tekniikan tuottamiseen, energiatehokkuuden parantamiseen ja ympäristöä huomioivaan toimintatapaan, voidaan erityisesti tulevaisuuden kilpailukykyä parantaa lähes kaikilla toimialoilla.

Hiilineutraalit kunnat Hinku-hankkeessa kaupungin, elinkeinoelämän ja asukkaiden ilmastoteot kartoitetaan. Niiden taloudellinen arvo ja hiilidioksidipäästövähennykset lasketaan ja kootaan yhteen. Lisäksi kartoitetaan mahdollisuudet uusiin teknistaloudellisesti kannattaviin ilmastotekoihin.

Lue lisää: www.hinkufoorumi.fi

 

Raaseporilla hyvät mahdollisuudet onnistumisiin

HINKU-hanke on 2011 tehdyn esiselvityksen perusteella osoittautunut Raaseporin alueelle ja sen elinkeinoelämälle kiinnostavaksi ja hyödylliseksi hankkeeksi. Raaseporin päästövähennyspotentiaali oli osallistuvista kunnista suurin, -27%. Raaseporin kaupunginhallitus teki 5.11.2012 päätöksen hankkeeseen osallistumisesta.

HINKU-hanke, joka on toiminut useammassa suomalaisessa kunnassa  vuodesta 2008 alkaen hyvin kokemuksin, toimii nykyisin myös Länsi-Uudellamaalla. Lohja, Raasepori, Hanko ja Siuntio ovat mukana hankkeessa. Raaseporin HINKU-toimintasuunnitelma perustuu Raaseporin kaupungin energia- ja ilmasto-ohjelman periaatteille (hyväksytty kaupunginhallituksessa 30.1.2012).

Lue lisää: HINKU-esite

 

Vuodelle 2016 suunnitellut toimenpiteet on esitettu alla olevassa "vuosikellossa".
(Klikkaa kuva suuremmaksi)

 


 

Yritysyhteistyö alkaa 

Seuraavat yritykset ovat ilmoittaneet olevansa kiinnostuneita HINKU-yhteistyöstä Raaseporin kaupungin kanssa:

IDO

Delipap Oy

Kouhia Oy

Urheiluopisto Kisakeskus

Fiskars Brands Oy

Tammisaaren Energia

Karjaan Kaukolämpö Oy

KWH Mirka Oy, Karjaan tehdas

Oy Soya Ab

Karis Telefon - Karjaan Puhelin Oy

Svartå Gård

Max´s Energy Oy


 

Like it? Share it!