Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kaupungissa on raportoitu kolme tuhkarokkotapausta.

– Henkilöitä on testattu tapauksen vuoksi, kertoo johtava lääkäri Sofia Maleike-Ruohola. Tällä hetkellä hoidetaan kolme potilasta tuhkarokon vuoksi, ja muutama hänen kanssaan yhteydessä ollutta on karanteenissa. Toinen raportoitu tapaus tuli esille karanteenissa.
Kolmas tapaus todettiin 19.12. ja kyseessä on Raaseporilaisen koulun työntekijä, joka on sairastunut tuhkarokkoon.
Tästä johtuen kehoitamme rokottamattomia oppilaita jäämään kotiin viikko 51. Suositamme koulujen rehtoreita hyväksymään MPR-rokotussuojan puutteen lasten poissaolon perusteena. Kouluikäisiä lapsia, joilla on yksi MPR-rokoteannos suositellaan hakemaan toinen. Suosittelemme myös pitämään kokonaan rokottamattomia päiväkoti-ikäsiä lapsia kotihoidossa. Kotihoitosuositus rokottamattomilla on voimassa 3.1.2017 saakka.

Rokotepalvelu puhelimitse
Voit esittää kysymyksiä omasta rokotesuojasta ja varata ajan MPR-rokotukseen puhelimitse numerolla 019-2893035.

Sillä väestönosalla, joka on aiemmin sairastunut tuhkarokkoon tai jolla on rokotukset kunnossa, ei ole tartuntavaaraa.
– Haluamme muistuttaa vallitsevasta suosituksesta. Henkilöiden, joilla ei ole rokotusta ja jotka ovat vähintään vuoden ikäisiä, tulisi ottaa rokotus omalla terveysasemalla, lisää Maleike-Ruohola.

Mikäli rokotussuojasta ei ole varmuutta, suositellaan kahta MPR‐rokotusta vähintään puolen vuoden, mutta mieluiten 2–3 vuoden välein.

Useita satoja MPR-rokotettu tällä viikolla (v. 51)
Sofia Maleike-Ruohola on mielissään asukkaiden aktiivisuudesta ottaa viikolla yhteyttä puhelinneuvontaan ja kysyä rokotesuojasta sekä tilata aika MPR-rokotukseen.
– Olemme saaneet uusia rokote-eriä, jotka riittävät kaikille, johtava lääkäri toteaa.

Jos haluaa rokotuksen ennen joulua, tulee ottaa yhteyttä neuvontaan, puh. 019-289 3035, tai soittaa kaupungin terveyskeskuksen ajanvaraukseen, puh. 019 289 3000.
– Rokotuksia annetaan klo 16.00 saakka perjantaina 23.12.2016, ja työmme jatkuu tiistaina 27.12.2016.

 

Lisätietoja antaa:

Johtava lääkäri Sofia Maleike-Ruohola, Raaseporin kaupunki, puh. 019 289 2233 tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

THL:n tiedote tuhkarokosta löytyy täältä. (ainoastaan suomeksi)

Like it? Share it!