Hanke: Hyvinkää-Hanko sähköistys ja tasoristeyksien turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma, Liikennevirasto

Laadittavan ratasuunnitelman osuudessa tarkastellaan Raaseporin kaupungin tasoristeyksiä (17 kpl) sekä Lohjan kaupungin alueella sijaitsevia Kivelän ja Honkaniementien tasoristeyksiä. Ratasuunnitelman lähtökohtana käytetään 2014 tehtyä selvitystä tasoristeysten toimenpiteistä, joita nyt tutkitaan tarkemmin. Suunnitelma tehdään yhteistyössä kuntien ja ELY-keskuksen kanssa.

Anna palautetta suunnittelijoille suunnittelun aikana.

Yleisötilaisuudet pidettiin toukokuussa 2018. Yleisötilaisuuden materiaalit, tietoa suunnitteluhankkeesta sekä palautelomake saatavissa allaolevasta verkko-osoitteesta.

https://www.liikennevirasto.fi/hyvinkaa-hanko/raaseporin-tasoristeysturvallisuuden-parantaminen#.W3u_kkxuLIU

Kaupungin puisto-osasto kunnostaa Hagenin ja Ramhsolmenin puistoaluetta!

Ma 14.5. alkaen alueella uusitaan penkkejä, ojitetaan, vaihdetaan ojitusputki ja lisätään soraa teille. Tämän vuoksi alueella liikkuu traktoreita ja kaivinkone, joten toivomme että siedätte häiriötä kunnes paikat on taas saatu hienoon kuntoon.  

 

Raaseporin työmessut järjestetään Karjaalla Axxellin tiloissa perjantaina 23.3.2018 klo 15-18.

- Työ on suuri osa ihmisen elämää. Raaseporin työmessuilla voit luoda kontakteja eri työnantajiin tai löytää sen juuri sinulle oikean työntekijän. Myös koulut ja organisaatiot, jotka tarjoavat rekrytointipalveluja osallistuvat työmessuille. Yhteinen tavoitteemme on nostaa työllisyyttä ja löytää oikeat yhdistelmät.

Näin kertoo Raaseporin kaupungin kehityspäällikkö Fredrika Åkerö, joka vastaa työmessuista. Hän rohkaisee kaikkia työnantajia olemaan yhteydessä ja varaamaan paikan messuilta. Kaikki ovat tervetulleita messuille, jotka järjestetään Axxellissa Karjaalla perjantaina 23.3.2018 klo 15-18. Tapahtuma on ilmainen sekä työnantajille että vierailijoille.

Kaupunginkamreeri Thomas Karlsson esitteli eilen 20.2.2018 median edustajille alustavan tilinpäätöksen vuodelle 2017. Paikalla olivat myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anders Walls, kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Anita Westerholm ja kaupunginjohtaja Ragnar Lundqvist.

Anders Walls kertoo, että vuosi 2017 oli Raaseporin tähän asti paras vuosi, melkein kaikki mittarit näyttävät vihreää.
- Voi sanoa, että kaupungin talous on nyt kääntynyt, Walls kertoo.

Kulttuuriopistolle on myönnetty OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti. Tämä on toinen kerta kun opistolle jaetaan kolmevuotinen sertifikaatti. Auditoinnin yhteydessä tarkasteltiin Kulttuuriopiston toimintaa kulttuurin, ekologisuuden, taloudellisuuden ja sosiaalisesta kestävän kehityksen näkökulmista.

Auditointiraportissa todettiin muun muassa: ”Ilahduttavinta oli nähdä, kuinka paljon laajempaa ja syvempää Raaseporin Kulttuuriopiston kestävän kehityksen työ on ollut, kuin mitä raportista saattoi aluksi ymmärtää. Raaseporin Kulttuuriopiston kestävän kehityksen työ on ollut ja tulee varmasti jatkossakin olemaan erinomaista.”

Sertifikaatti sulautuu hyvin yhteen Raaseporin kaupungin yleisen politiikan kanssa tällä saralla – kaupunkihan on muun muassa mukana HINKU-hankkeessa. Huolellisen suunnittelutyön ja sitä seuraavan aktiivisen toteutuksen kanssa Kulttuuriopisto on onnistunut vähentämään hiilijalanjälkeään ja säästämään luonnonvaroja. Aktiivisia toimenpiteitä ovat olleet mm. paperinkäytön vähentäminen, logistiset ratkaisut joilla on poistettu turha matkustaminen ja monipuolinen kierrätys.

Like it? Share it!