Tervehdys ja hyvää kevättä,

Luapisteen kautta on nyt myös meillä mahdollista hakea samalla hakemuksella monta toimenpidettä (uusi talo, uusi talli, uusi maalämpökaivo yms.). Tämä nopeuttaa prosessia sekä hakijalle että meille viranomaisille.

Tämä tehdään jo aloitettuun hakemukseen valitsemalla ensimmäisellä välilehdellä yksinkertaisesti napilla "uusi toimenpide" jolloin tämä lisätään hakemukseen. Lisää tästä Lupapisteen omissa ohjeissa.

HUOM! Voi kuitenkin joissain tapauksissa olla hyvä viedä hakemukset erillisinä hakemuksina mikäli uskoo että toinen toimenpiteistä voi syystä tai toisesta viivästyttää luvan myöntämistä jolloin ainakin toinen luvista voidan myöntää nopeammin.

Rakennusvalonta toivottaa kaikille oikein hyvää alkanutta kevättä ja kesän odotusta

Rakennusvalvonnassa tapahtuu taas.

Aukiolo- ja puhelinaikamme muuttuu. Tämä on seuraus uudesta organisaatiomuutoksesta. Alla löydät uudet vierailu- ja puhelinajat jotka astuvat voimaan maanantaina 5.12.2016 ja ovat voimassa toistaiseksi.

Rakennusvalvonnan aukiolo-, puhelin- ja vierailu-ajat

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai
OSASTON SISÄISIÄ KOKOUKSIA - ei vierailuja eikä tarkastuksia 8.30-9.00 Puhelinaika, kaikki tarkastajat 8.30-9.00 Puhelinaika, kaikki tarkastajat 8.30-9.00 Puhelinaika, kaikki tarkastajat 8.30-9.00 Puhelinaika, kaikki tarkastajat
9.30-11.30 Yleisten asioiden puheliaika

9.30-15.30 Vierailu ilman ajanvarausta

(tauko lounasta varten 11.30-12.30)

9.30-11.30 Yleisten asioiden puhelinaika  
 
     
     

 

Yllä mainittujen aikojen ulkopuolella otamme vastaan vain ajanvarauksella. Ajanvaraus tiistaisin-perjantaisin klo. 8.30-9.00.

Mikäli puhelinajat eivät sovi tai ette saa yllä mainittuna aikana tarkastajaan yhteyttä niin voi aina jättää soittopyynnön sähköpostitse suoraan kyseiselle tarkastajalle tai kanslistimme Camilla Lindgrenin kautta 019-289 3806.

Nämä muutokset johtuvat syksyisestä organisaatiomuutoksesta, sekä jatkuvasta yrityksestämme parantaa asiakaspalveluamme.

Raaseporin rakennusvalvonta on etsinyt aktiivisesti uusia työtapoja ja -menetelmiä syksyn 2015 aikana. Kehitystyöhön kuuluu mm. sähköisen lupahakemusjärjestelmän Lupapiste.fi käyttöönotto.

Sähköisen palvelun kautta asukkaat voivat kysyä neuvoa varsinaisesta lupaprosessista tai esittää muita kysymyksiä rakentamisesta ja luvista sekä hakea rakennuslupaa, toimenpidelupaa ja hoitaa ilmoitusasiat. Palvelu otetaan käyttöön vuoden vaihteessa.

Lupapiste.fi toimii molemmilla kotimaisilla kielillä ja sillä on monta etua perinteiseen järjestelmään verrattuna, ts. hakemuksen tekemiseen paperilla, kertoo Dominicus Björkstam, Raaseporin kaupungin rakennustarkastaja.

Eduista voidaan mainita se, että kaikki asiakirjat ovat kerättyinä yhteen paikkaan ja että niitä on helppo täydentää lisäämällä tai poistamalla liitteitä verkossa.

– Koko prosessi dokumentoidaan ja leimataan se aika, joka kuluu ensimmäisen paperin jättämisestä siihen asti, kunnes hakemus on hyväksytty. Lisäksi vältytään kustannuksilta ennen luvan myöntämistä, kaikki kopiointikulut ja piirustusten muutoskustannukset jäävät näin pois, lisää Björkstam.

Pilottiryhmä on syksyllä hakenut lupia Lupapiste -palvelun kautta ja testit ovat sujuneet hyvin. Seuraava askel on hakemusjärjestelmän avaaminen kaikille käyttäjille.

– Palvelun käyttöön ottamiseksi hakija tarvitsee omat pankkitunnuksensa, joilla rekisteröidytään palvelua ensimmäistä kertaa käytettäessä. Sen jälkeen voi hakea mitä tahansa lupia useissa Suomen kunnissa ja kaupungeissa, kertoo Björkstam.

Palveluun voi jo nyt tutustua verkkosivulla www.lupapiste.fi. Raaseporissa palvelu otetaan käyttöön vuoden vaihteessa, ja palvelusta saa tietoa kaupungin verkkosivulla.

– Koska sähköinen lupahakemusjärjestelmä otetaan käyttöön 1.1.2016, on ympäristö- ja rakennuslautakunnan tavoitteena paperiton lupakäsittely, sanoo Björkstam.

Syksyn aikana kaavoitusosasto on myös julkaissut kaikki voimassa olevat kaavat kaupungin verkkosivulla. Sivulla voi selaimen avulla tutustua esim. oman kiinteistönsä tietoihin sekä juuri sitä aluetta koskeviin kaavoihin. Sivu löytyy osoitteesta kartta.raasepori.fi.

Lisätietoa antaa:
Lupa-arkkitehti Anna Gottberg, Raaseporin kaupunki, puh. 019 289 3800

Olemme ensimmäistä kertaa myöntäneet kaksi lupaa Lupapisteen kautta. Ensi viikolla lupien päätökset menevät asiakkaalle postissa. Uutta opittiin prosessin aikana mutta kaiken kaikkiaan tämä oli meillekin positiivinen kokemus.

Lupapiste

Kohta Raaseporissa on mahdollista hakea lupia myös sähköisesti - Lupapiste.fi:n kautta.
Kaupunki on tehnyt sopimuksen kyseisen sovelluksen toimittamisesta rakennusvalvonnan käyttöön ja yhteensovittaminen on käynnissä ja alkuun tämän toimivuus testataan pienessä mittakaavassa tiettyjen suunnittelijoiden kanssa. Tiedotamme tästä lisää kun se avataan julkisesti kaikille.

Like it? Share it!